20170825-REGIO-HEL-HEL002---Hdc---_4598_2_1_07RAUU4_Photo.jpg

Zorgen bij raadsfractie Gemeentebelangen rond ’stille verkoop’ Gebouw 39

DEN HELDERGemeentebelangen wil bij monde van fractievoorzitter en raadslid Nancy List opheldering hebben over de toekomst van Gebouw 39, het pand Willemsoord waar momenteel onder meer een Bed and Breakfast in is gehuisvest.

,,We hebben vernomen dat Willemsoord BV, een volledig gemeentelijke BV, Gebouw 39 en de Jachthaven Willemsoord heeft verkocht’’, aldus List.

Openbaar

,,Op de site van een jachthavenmakelaar wordt aangegeven dat het een stille verkoop betrof. Wij zijn verbaasd over die gang van zaken.’’ List wil van het college weten of het klopt dat gebouw is verkocht en waarom dat niet in de openbaarheid is gebeurd. Ook wil ze weten wie de koper is van Gebouw 39 en Willemsoord BV voornemens is ook andere gebouwen op de Oude Rijkswerf te verkopen.

Huurschuld

Delicaat is volgens List ook de status van de Bed and Breakfast in Gebouw 39. ,,In oktober 2020 werd bekend dat die een flinke huurschuld had. Wat gaat hier mee gebeuren als blijkt dat het daadwerkelijk is verkocht?”

,,Als deze is kwijtgescholden, is er dan geen sprake van rechtsongelijkheid? En we vragen ons ook af de Bed and Breakfast wordt voortgezet.’’

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *