Weinig steun voor motie tegen Wouters

Gebouw 72 op Willemsoord.

ARCHIEFFOTO GEORGE STOEKENBROEK

DEN HELDERTijdens de raadsvergadering van maandagavond diende Carla van Driesten van Senioren Actief een motie van afkeuring in aan het adres van wethouder Michiel Wouters. Bijval kreeg ze van slechts zeven andere raadsleden waardoor de motie het niet haalde.

Volgens Van Driesten had Wouters de raad niet volledig geïnformeerd over het stadhuis op Willemsoord. De wethouder had een planschadeovereenkomst getekend omdat een het dak van Gebouw 72 van het beoogde stadhuis op Willemsoord een halve meter hoger zou worden dan oorspronkelijk de bedoeling was. ,,Hij wist hoe politiek gevoelig dit onderwerp ligt en toch had hij ons niet op de hoogte gebracht’’, aldus Van Driesten. ,,Ook heeft de wethouder keer op keer beweerd dat het stadhuisplan niet in strijd was met het bestemmingsplan.’’

Dertig raadsleden stemden over de motie. D66 (twee raadsleden), GroenLinks (een), Behoorlijk Bestuur (drie) en Marinus Vermooten, partijgenoot van Van Driesten, keurden de handelwijze van Wouters ook af. De overige 22 Helderse raadsleden stemden tegen de motie, waardoor deze werd verworpen.

Hans Brandsma

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *