Willemsoord-Gebouw-72-1

VVD’ers over stadhuisplan: Slecht plan dat onze partij zetels gaat kosten

Delano Weltevreden

DEN HELDERAls de VVD geen afstand neemt van het plan om een stadhuis te vestigen op Willemsoord, zal de partij bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen door de kiezers worden afgestraft.

Dat voorspelt VVD’er Leo Bekker. Hij deelde zijn mening donderdagavond op een digitale discussiebijeenkomst van de VVD over het stadhuisplan. Bekker, voormalig gemeenteraadslid, is het met partijgenoot Ab Komen eens dat de leden zijn overvallen door het besluit. Komen: ,,Een stadhuis op Willemsoord heeft niet in het verkiezingsprogramma van de VVD gestaan en is nooit op een ledenvergadering besproken. Op straat spreek ik veel mensen die tegen zijn. Het is een slecht en heel betreurenswaardig besluit. De leden hadden zich erover moeten uitspreken.’’

Petra Bais en Kees Visser hebben de coalitiebesprekingen namens de VVD gevoerd. Bais, nu fractievoorzitter, zegt dat er tijdens zulke onderhandelingen compromissen moeten worden gesloten.

Onderhandelaar Kees Visser is nu wethouder. Hij zegt dat de onderhandelaars met mandaat van het bestuur en de leden aan de coalitiebesprekingen hebben meegedaan. ,,Onze voorkeur ging uit naar een stadhuis in het stadshart, maar dat was politiek niet haalbaar. De coalitie wilde een eind maken aan de jarenlange discussie over het stadhuis. Dit besluit is het beste voor de stad.’’

Aan de bijeenkomst hebben zo’n vijfentwintig personen meegedaan. Er waren veel VVD’ers bij maar ook Nieuwediepers die niet bij een partij zijn aangesloten..

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *