Texel werkt aan eigen Fieldlab

DEN BURG De gemeente Texel is in gesprek met een ondernemer over een project dat als Fieldlab-evenement kan plaatsvinden.

Dat gebeurt naar aanleiding van een vraag van de PvdA van twee weken geleden, toen het ernaar uitzag dat er op korte termijn geen versoepeling van de coronaregels zou komen. De PvdA vroeg het college om het hele eiland als Fieldlab voor toerisme te laten dienen omdat het toen al drukker werd met bezoekers, vooral in de weekends. Gedacht werd aan een proefsituatie voor het veilige gebruik van de buitenruimte bij meer standplekken en terrassen van horeca.

Burgemeester Michiel Uitdehaag antwoordde dat volgens hem het hele eiland te groot was voor een Fieldlab, maar dat hij zich wilde inzetten voor een evenement dat als zodanig zou kunnen dienen.

Inmiddels beschouwt de PvdA het eigen idee als achterhaald omdat het terrassenbeleid binnenkort waarschijnlijk versoepeld wordt. Wat betreft de terrassen is het college het hiermee eens. Ook de oproep die de Waddeneilanden dinsdag deden om de terrassen te mogen openen, is wellicht al door de tijd ingehaald.

Maar een Fieldlab zou kansen kunnen bieden aan een bepaald project. Over de mogelijkheden en de beheersbaarheid daarvan overlegt de gemeente nu met een ondernemer. Volgens de gemeentewoordvoerder duurt het nog wel twee maanden voor er een concreet plan kan worden gepresenteerd.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *