Over het stadhuis

Met veel belangstelling heb ik de afgelopen jaren de discussies gevolgd over de vestiging van het Helderse stadhuis op het complex Willemsoord. De plussen en minnen rond die discussie heb ik zorgvuldig afgewogen, Als ex-vlieger bij de Luchtmacht, voormalig overheidsvoorlichter en oud-directielid van een marine-onderhoudsbedrijf denk ik voldoende algemene ontwikkeling en onderscheidingsvermogen te hebben vergaard om het plan het Helderse stadhuis op Willemsoord te vestigen een erg dom en veel te duur plan te vinden.

Bovendien vind ik het laf van het gemeentebestuur om te weigeren een referendum te houden onder de inwoners van Den Helder. Alleen met een referendum wordt duidelijk hoeveel steun er werkelijk onder de bevolking is voor de vestiging op Willemsoord. Het zou het gemeentebestuur sieren als het alsnog van die vestiging afziet, zoals het ook in het verleden bijtijds de veel te weinig gesteunde projecten heeft geschrapt.

Voorbeelden daarvan zijn de Noordelijke Randweg, het crematorium op de Algemene Begraafplaats, de gracht midden door de Beatrixstraat en de afsluiting van de Javastraat voor autoverkeer.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *