Commissielid / Fractieassistent

Ron

Meijering

Ik ben geboren in 1957 in Alkmaar, maar woon al sinds mijn tweede levensjaar in Den Helder. Ik had een Indische vader en Hollandse moeder. Mijn vader was in dienst van de Koninklijke Marine en mijn moeder was voordat ik werd geboren conductrice op de streekbussen van de NACO. We gingen dan ook vaak naar mijn grootouders in Alkmaar met de bus. Ik groeide op in de Vechtbuurt, een buurt waar in die tijd veel marinegezinnen woonden. Onze jeugd klaagt wel eens dat er niet veel te doen is in onze stad, maar wij hadden hetzelfde probleem en toch wisten we op één of andere manier ons altijd wel te vermaken.


Na mijn middelbare school ging ik werken bij De Gruyter, wat later weer Centra werd. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Stichting S.O.O. een overkoepelende welzijnsorganisatie waar ik vele jaren gewerkt heb op de financiële administratie. Ik heb daar twee reorganisaties meegemaakt en tegenwoordig staat het bekend als MEE & De Wering. Ik weet veel over subsidies en prestatieafspraken. Ik behaalde in die tijd mijn HEAO diploma via avondstudie aan de Hogeschool Alkmaar. Ik wilde meer dan alleen maar met cijfertjes bezig zijn op kantoor dus behaalde ik ook mijn diploma’s voor budgetcoaching en schuldencoaching en heb een aantal jaren als zelfstandig boekhouder en budgetcoach gewerkt.


Ik ben een nieuwkomer in de politiek. In 2017 werd ik gevraagd voor de toenmalige Seniorenpartij. Ik wist helemaal niets af van onze lokale politiek en begon met het bijwonen van alle raadsvergaderingen en zoveel mogelijk commissievergaderingen om te proeven hoe het er aan toe ging. Ik ben nu sinds 2018 commissielid bij Bestuur & Middelen voor onze fractie. Wat ik in deze periode geleerd heb is dat je nooit iedereen tevreden kunt stellen. Je kunt als partij je kiezers maar één ding beloven en dat is dat je je voor jouw kiezers zult gaan inzetten. Je kunt heel veel willen en dat in je verkiezingsprogramma zetten, maar het komt er op neer dat je meestal compromissen zult moeten sluiten om iets voor elkaar te krijgen.


Wat ik graag zou willen zien in Den Helder is dat er voor onze oudere inwoners een goed seniorenbeleid komt waarin o.a. de volgende zaken aan de orde komen: Goed en betaalbaal wonen, goede zorgvoorzieningen, eenzaamheidsbestrijding, armoedebestrijding, verkeersveiligheid. Dat is dan ook waar ik mij de komende periode hoofdzakelijk voor wil gaan inzetten.