Hotel op Willemsoord baart raadsleden zorgen

Delano Weltevreden

DEN HELDERCDA en D66 maken zich zorgen om de toekomst van werkzaamheden in dok 2 op Willemsoord als naast het dok een viersterrenhotel en een overnachtingsmogelijkheid komen.

’Vele plannen maken het werken in dok 2 lastiger

Directeur Ferdinand Vreugdenhil van ontwikkelmaatschappij Zeestad vertelde de raadscommissie bestuur en middelen maandagavond over het plan De Kleine Werf op Willemsoord. Op het terrein tussen de gebouwen 51 en 62 moeten behalve een hotel en short stay-faciliteit ook horecagelegenheden komen. Het gaat om kleinschalige horeca, bij elkaar zo’n zevenhonderd vierkante meter.

Henk Mosk (D66) denkt dat de vele plannen voor Willemsoord het werken in dok 2 steeds lastiger maken. ,,Dat dok heeft straks geen functie meer. Ik maak me grote zorgen.’’ Vreugdenhil zegt dat alle plannen voor Willemsoord binnen het bestemmingsplan passen. Hij raadt de raadsleden aan te kijken naar wat wel kan in plaats van wat niet kan. ,,Mijn ervaring op het gebied van stedelijke vernieuwing is dat er dan heel veel mogelijk is.’’ Een hotel is niet geluidsgevoelig, weet Vreugdenhil. Het kan daarom prima in de buurt van het dok worden gebouwd.

Voor Harmen Krul (CDA) is dat niet geruststellend. ,,Ik bewonder het optimisme van de heer Vreugdenhil. Maar toeristen gaan niet meer dan honderd euro per overnachting betalen om werkzaamheden in een dok als wekker te hebben. De vraag is: willen we toeristische ontwikkeling of willen we werkzaamheden in het dok in stand houden?’’ Het plan De Kleine Werf is al drie tot vier jaar in ontwikkeling en past binnen de opdracht van de raad aan Zeestad om van Willemsoord een aantrekkelijk stadsdeel te maken, vertelde Vreugdenhil.

,,Het is een heel doordacht plan. Met alle partijen is overleg gevoerd.’’ Een van de partijen waarmee is overlegd is Horeca Nederland afdeling Den Helder. Onderzoek heeft volgens de directeur van Zeestad uitgewezen dat er in Den Helder plek is voor een viersterrenhotel.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *