Commisielid

Marty

Driehuis-Bak

Mijn wiegje stond in Assendelft. Maar ik ben geboren 4 december 1948 als 5e en laatste kind in Wormerveer.

Mijn ouders hadden een kruidenierszaak en omdat het Sinterklaastijd was en druk in de winkel (maar ook in de wijk) is mijn moeder in het ziekenhuis bevallen.

Het verhaal wil dat net die tijd na de oorlog het snoep van de bon ging.

Sinds mijn vroegste jeugd moest ik helpen in de winkel. Dus hard werken is mij niet vreemd. De zondag was rustdag en gingen we nogal eens op familiebezoek.

Na de lagere school heb ik in Beverwijk mijn MULO diploma behaald. Daarna nog de avondschool voor mijn middenstand diploma. Als dochter van een middenstander wel vereist door mijn vader.

Ondertussen werkte ik in de winkel, kruidenier annex slijterij en drogisterij. Dat kon toen nog, alles onder een dak.

Toch wilde ik een kantoorbaan en ben ik gaan solliciteren en werd aangenomen bij een bouwmaterialenhandel ik Zaandam.

Mijn huwelijk in 1971 bracht mij naar Den Helder, heel spannend want we waren nog geen half jaar getrouwd of mijn man ging voor 6 maanden varen. Het heeft mij iig heel zelfstandig gemaakt. Alle Marine vrouwen van die tijd zullen dat beamen.

Ik ben aan het werk gegaan bij een assurantiekantoor tot de eerste geboren werd in 1976. De tweede kwam in 1979 en toen de jongste 4 werd en naar school ging ben ik weer gaan werken. Ik werd tandartsassistente.

Eerst bij een burgerpraktijk en va 1991 tot mijn pensioen in 2011 bij de Tandheelkundige Dienst van de KM.

Na mijn pensionering ben ik vrijwilligerswerk gaan doen bij de Zonnebloem , Doggershoek en de KBO nu ook suppoost in het MarineMuseum, tot ik gevraagd werd om mee te doen met de Seniorenpartij.

Tot nu toe heb ik veel geleerd hoe de Helderse Politiek in elkaar steekt. De commissievergaderingen kunnen alle leden hun meningen van de eigen fractie verdedigen. Bij SeniorenActief hoor ik. We hebben een goed en eerlijk team en gaan voor onze doelen zoals oa seniorenwoningen en dierenwelzijn.

Mensen kunnen altijd bij onze fractie aansluiten en hun verhaal doen.

Wij gaan er samen voor, voor U.

Marty Driehuis-Jak