Commissielid

Nico

de Vos

In 1953 zag ik als Nico de Vos het levenslicht in de oudste stad van Holland, Dordrecht. Na het behalen van mijn ULO diploma ging ik van alles doen. Toen ik echter na ontvangst van een brief van Defensie met daaraan een enkele reis Nijmegen in de bus kreeg was mijn toekomst uitgestippeld. In de volgende 37 jaren ben ik als militair bij de Koninklijke Luchtmacht op diverse plaatsen in binnen en buitenland werkzaam geweest. De meest belangrijkste waren de ambassade van ons koninkrijk in Boekarest, Roemenie; Instituut voor Internationale Betrekkingen Clingendael, nationale en internationale hoofdkwartieren en als laatste België en Spanje waar ik werkzaam was bij een vliegeropleiding. Ik heb in die periode ook mijn VWO gehaald en diverse opleidingen binnen Defensie ontvangen en gegeven.

In diverse landen heb ik mij bezig gehouden met internationale betrekkingen en opleidingen. Dit resulteerde in een ervaringsgebied vooral op politiek en diplomatiek gebied. Zowel in België als Roemenië heb ik internationale ervaring op politiek gebied opgedaan, terwijl Instituut Clingendael in Den Haag zowel nationaal als internationaal diplomatieke en kennis en ervaring op gebieden zoals Oost-Europa en diplomatie toevoegde.

Na mijn diensttijd zijn Hennie en ik nog enkele jaren in België (Wallonië) blijven wonen, maar de kleinkinderen waren toch een onoverkomelijk iets en in 2014 zaten wij voor de dertiende keer in de verhuiswagen, Nu naar de Visstraat in Den Helder. Hier kreeg ik inzichten in de politieke situatie van onze stad. Ik dacht dat Belgie erg was, maar het kon nog een trapje hoger. Dat gegeven, een verscheurd en moeilijk politiek landschap in Den Helder. Daaraan gekoppeld het verliezend vertrouwen van de bevolking in de politiek bracht mij ertoe mij in te gaan zetten voor de politiek. Nu zijn wij woonachtig in Julianadorp.

Met mijn achtergrond met politiek vechten voor senioren, ik ben lid van 50PLUS waar ik o.a. voorzitter ben geweest van de afdeling Noord Holland en cursussen heb opgezet, georganiseerd en gegeven voor leden en toekomstig kader, was mijn stap richting Senioren Actief een logische. Het bleek ook een schot in de roos. In deze partij zie ik mijn eigen ideeën en wensen terug. Simpel gezegd: openheid, transparantie en vooral eerlijkheid. Deze partij heb ik mijn woord gegeven in Den Helder te gaan vechten voor de belangen van senioren. Ook inspraak van de burgerij staat voor ons op een voetstuk.

Zonder U kunnen we het niet