’Campers weg op Willemsoord? Het stomste wat je kan doen’

Marischka de Jager

DEN HELDERHij mag dan officieel geen directeur meer zijn van Willemsoord, Hans Broekmeulen weet zeker dat er in het verleden afspraken zijn gemaakt over het verplaatsen van de camperplaatsen op het oude werfterrein. ,,Dat zou pas gebeuren als er een nieuw Marinemuseum is. En zolang dat niet gebeurt, kunnen die campers gewoon blijven staan.’’

“Oud-directeur Broekmeulen wijst op afspraken

Broekmeulen – sinds vorige maand met pensioen – kan zich opwinden over de uitlatingen van wethouders Michiel Wouters en Kees Visser, zaterdag in deze krant. Daarin stelden zij dat de camperplaatsen op Willemsoord op termijn weg moeten. ,,In verband met ontwikkelingen op Willemsoord-Noord en de gewenste uitstraling van het complex is het niet wenselijk om die camperplaatsen daar te houden’’, zo liet wethouder Wouters weten.

Dat schoot bij Broekmeulen in het verkeerde keelgat. ,,Ik heb nauwelijks mijn hielen gelicht of er wordt gezegd dat de campers weg moeten van Willemsoord. Terwijl er afspraken liggen met Zeestad en West8 (het architectenbureau, red.) dat de campers daar kunnen blijven totdat er een nieuw Marinemuseum is gebouwd met de entree aan de andere kant. De campers zouden dan verhuizen naar Buitenveld.’’ Op dit braakliggende terrein naast de Zeedoksluis wordt nu een alternatieve toegangsweg naar Willemsoord aangelegd vanwege de komst van het stadhuis.

Broekmeulen verbaast zich erover dat er nu wordt gesproken over het weghalen van de camperplaatsen. ,,Het gaat om misschien veertig plekken. In de zomermaanden. Dat zijn zo’n tachtig tot honderd mensen die hier uit eten gaan, hun boodschappen doen. Misschien naar de bioscoop gaan, een souvenir kopen. Iedereen profiteert ervan en wij sturen ze weg. Los van de afspraken die er zijn gemaakt, is dat wel het stomste wat je kan doen.’’

Tijdens een vorige maand gehouden commissievergadering liet Zeestad-directeur Ferdinand Vreugdenhil al weten de campers het liefst zo snel mogelijk te zien verdwijnen: ,,Ik vind camperplaatsen daar niet op hun plek. In de zomer staat het helemaal vol. Mensen staan zich buiten om te kleden of staan in hun onderbroek de was op te hangen’’, zo liet hij de gemeenteraadsleden weten. De campers zouden volgens hem afbreuk doen aan de uitstraling van Willemsoord.

,,Niet netjes’’, zegt Broekmeulen daarover. ,,Dat Zeestad zoiets roept terwijl je weet dat er afspraken liggen. Zolang er geen nieuw Marinemuseum is, blijven die campers daar gewoon staan.’’ In de plannen voor vergroening van Willemsoord die twee jaar geleden werden gepresenteerd, is ook het nieuwe Marinemuseum ingetekend.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *